top of page

RENS OG LADING AV KRYSTALLER

Jeg renser og lader alle mine krystaller på Ametyst Råkrystall før de leveres til kunde og kjøper..Husk å rens dine krystaller jevnlig ...Benytter du de ofte ..rens de tilsvarende.. Krystaller absorberer energi og har du kjøpt din krystall fra en steinbutikk må de renses før bruk...Les mere om mitt Energiarbeid under egen temaknapp.

Espen Vincent

OM RENS av Ariel

Krystaller absorberer en rekke forskjellige energier de har blitt utsatt for av deg, eller andre som har håndtert dem og overført energier og følelser til dem. Dette har skjedd om du nettopp har mottatt krystallene, har brukt dem i lengre tid eller om de har vært oppbevart en stund. Det er derfor viktig å rense krystallene dine regelmessig (daglig, ukentlig, annenhver uke eller månedlig, avhengig av bruk) og ved mottak. Hvis du har fått krystaller i gave fra noen som har tilført energier eller følelser spesielt for deg, kan det være at en første rensing ikke er nødvendig.

Renselsesprosessen er ikke en fysisk rensing med såpe og vann, men ment som en rens av stenen og dens absorberte energier, både gode og dårlige, som kan slippes fri fra stenen til enhver tid og når den den har absorbert energier. Krystaller som brukes spesielt for helbredelse burde renses før og etter bruk.

Det finnes flere anbefalte metoder for rensing, disse er:

  • Saltvann
Passende krystaller kan legges i bløt i saltvann eller vann blandet med havsalt. Koksalt kan også brukes, hvis havsalt/saltvann ikke er tilgjengelig. En glassbolle (ikke metall) fylles omtrent en tredjedels full. Krystallene skal være helt dekket av vann i alt fra 1 til 24 timer. Mange velger å rense krystaller i en natt, men en krystall som trenger en dypere og grundigere rensing kan ligge i opp til 1 uke. Etter rensing i saltvann bør krystallene renses grundig i kaldt rennende v
ann for å fjerne saltrester. Etter bruk må saltvannet helles ut og aldri brukes igjen fordi det har absorbert negative og uønskede energier.

Saltvannsrensing ansees å være en av de beste og mest grundige måtene å rense krystaller, men denne metoden må unngås for noen spesielle krystaller da den kan ha en motvirkende effekt på dem og i enkelte tilfeller endre utseende eller egenskaper på krystallene. Stener som ikke skal renses i saltvann er blant annet porøse krystaller eller krystaller som inneholder metall eller vann, for eksempel Opal. Stener og mineraler som bør holdes unna salt er blant annet Pyritt, Lapis Lazuli, Opal, Hematitt og så videre.

  • Tørt salt

En annen saltmetode er å fylle et glass halvfullt av havsalt (eller koksalt) og legge krystallene rett i saltet. De kan enten dekkes helt av saltet eller legges på overflaten. De bør ligge i saltet i flere timer, over natten eller i flere dager. Krystallene bør deretter renses grundig i kaldt rennende vann for å fjerne saltrester. Etter bruk skal saltet kastes og ikke brukes, fordi det har absorbert negative og uønskede energier.

Som forklart i punkt 1 er det enkelte krystaller man skal være forsiktig med å plassere i salt, da det kan ha en motvirkende effekt på dem.

  • Salt uten kontakt

Dette ansees å være den tryggeste salt-rens metoden, og bør brukes når krystaller kan bli skadet ved direkte kontakt med salt. Dette er også en god måte å rense edelstener i smykker eller stener satt i metall.

Først fylles en glassbolle halvt til 2/3 full med tørt havsalt (eller koksalt). Deretter settes en mindre glassbeholder eller et lite glass halvveis nedgravd i saltet. Krystaller eller edelstener legges så i glasset. Saltet kan trekke ut de lagrede energiene i stenene, men det tar lengre tid enn ved direkte kontakt med saltet. Hvis det helles litt vann (fortrinnsvis rent, destillert eller mineralvann) i glasset så det dekker krystallene, vil det beskytte og forebygge mot salteksponering og salt luft som kan tære på metallinnfatninger. Husk at det er noen krystaller som ikke skal utsettes for fukt eller vann.

Det brukte saltet skal kastes og ikke gjenbrukes.

  • Krystall-druse, seng, geode eller klynge

Alle krystaller kan trygt renses ved å plassere den i et Ametystgeode-hulrom over natten eller i 24 til 48 timer. En Ametyst druse, klynge eller seng kan brukes på samme måte. En geode, seng eller klynge av klar kvarts gir en raskere renseprosess enn ametyst, men begge metoder er like effektive. Et par krystaller legges på punktene og la virke for opptil 24 til 48 timer. Krystallklynge formasjonene (både ametyst og kvarts) kan absorbere energier i andre krystaller, nøytralisere energiene og frigi gode energier fra klyngen til de krystallene som renses. De renser og tilfører ny energi samtidig.

  • Smudging

En annen populær måte å rense krystaller på er «smudging». Dette innebærer å brenne enten såkalte «smudge sticks» eller røkelse og holde krystallene i røyken for å rense de lagrede energiene. Flere typer røkelse anbefales spesielt for dette, fordi de frigir spesifikke elementer til luften gjennom røyken. Disse elementene fjerner effektivt onde og lagrede energier. Følgende røkelsespinner anbefales spesielt for «smudging»: Salvie, sandeltre eller sedertre. En fjær kan brukes for å lede røyken over krystallene. Dette kan gjøres på kort tid, 20 til 30 sekunder holder.

  • Visualisering

Krystaller kan også renses ved visualisering eller tanke-energi. Dette gjøres ved å holde i krystallen, fokusere på den og visualisere et hvitt lys rundt krystallen, etterfulgt av et hvitt lys som skinner igjennom stenen og tar med seg all energi i den. Dette gjøres til man føler at det hvite lyset har tatt med seg all lagret energi. Tanke-energien som er skapt vil bli overført til stenen og rense stenen for lagrede energier.

TILFØRING AV ENERGI / LADING

Når en krystall er renset må den tilføres energi igjen, så den kan fortsette å frigi dens egne naturlige vibrasjoner og energier. Det er flere måter å tilføre energi til krystaller på. De mest populære er:

  • Tilføring med vann

La krystallen ligge i et glass eller en glassbolle under kaldt rennende springvann i flere minutter, 10-20 er nok. Hvis det er en naturlig elv i nærheten, kan stener legges i et nett og plasseres i den rennende elven en stund. Rennende vann kan rense og tilføre energi til stenene samtidig.

Pass på at krystallene tåler vann, det er noen krystaller der oppbevaring i vann har en motvirkende effekt, for eksempel porøse stener eller stener med høyt metallinnhold.

  • Solskinn eller måneskinn

De naturlige energier som solen og månen utgir kan tilføre energi til krystaller. Mange liker å la rensede krystaller ligge under sollys og månelys i en dag eller to for å absorbere de forskjellige energiene. Solen gir en sterkere energi, mens månen har en mildere energi. Solskinn kan påvirke fargen på noen krystaller. Ametyst, for eksempel, mister noe av fargen hvis den utsettes for mye sollys. Slike krystaller bør ikke ligge i sterkt sollys i mer enn en times tid. For å være på den sikre siden kan de legges i sollyset ved soloppgang eller solnedgang, når solens stråler ikke er like sterke.

  • Fysisk kontakt

Amerikanske urinnvånere mener det ikke alltid er nødvendig å tilføre energi til krystallen på de tidligere nevnte måtene, forgi krystaller vil absorbere energier naturlig fra kroppens egne energifelt når de plukkes opp og håndteres eller gnis mellom håndflatene. Dette er en annen metode som kan benyttes.

Alle måter kan brukes, gjerne en kombinasjon av flere, får å tilføre energi til krystaller.

PROGRAMMERING AV KRYSTALLER

Ved start bør man rense rommet og seg selv for ekstra eller uønsket energi ved å bruke en rensende «Smudging stick» eller røkelse.

For å programmere en krystall til et spesifikt bruk eller med spesifikke energier, sitter man rolig langt fra forstyrrelser eller sterke elektriske apparater og eksterne energier. Krystallen holdes foran seg og det fokuseres på stenen. Krystallen renses med hvitt lys, som beskrevet tidligere. Det fokuseres på den spesifikke energien som det ønskes å programmere krystallen med, og energien og tankene overføres direkte til stenen. Det er viktig å være presis og direkte så krystallen ikke overbelastes med forskjellige tanker og energier. Dette gjøres til man føler de nødvendige tanker og energier er overført til stenen.

KRYSTALLBUTIKKEN

 Nettbutikk, Krystallhealing, Spirituelle Krystaller og Steiner

bottom of page