top of page

 

KRYSTALLHEALING

KRYSTALLHEALING

sitat Store Norske Leksikon

Krystallhealing i alternativ behandling er en betegnelse på en form for healing som går ut på å anvende krystaller og edelstener for å helbrede eller gi overskudd. Det hevdes at krystallene kan balansere eller overføre kraft, men de må lades med energi før de kan brukes. Krystaller kan til dette formålet plasseres på steder på kroppen som korresponderer med chakraene, og mange bærer dem permanent på kroppen. De kan også plasseres på strategiske steder i f.eks. stue eller soverom.

Troen på krystallenes magiske kraft er kjent fra mange kulturer, men det var særlig Edgar Cayce (1877-1945) som integrerte krystallhealing i en større moderne sammenheng.

Krystaller og steiner er et av mange forbindelsesledd mellom sjel og kropp. De hjelper med å balansere og utvikle dine egne energier..Det er derfor de gir Healing. Enten du velger steinen din selv eller får den som en gave , har den funnet veien til deg på sin egen " magiske" måte. og du kan være sikker på at den vil hjelpe deg ..Krystaller og steiner er for mange en dør til en livsstil med fokus på helhetlig levemåte, naturlig healing og bevisst åndelig utvikling ..

 

Hva er Chakra Terapi ?

Chakra terapi er en type alternativ behandling som alle er ment å hjelpe en person rense og balansere chakraene ( kroppens energicentrer, 7 ialt ) . Behandlingen benytter lys og fargebehandling ved bruk av kvartskrystaller. Intensjonen med slike former for chakra terapi er å hjelpe en person balansere chakraene for å hjelpe med en lidelse, sykdom, eller annen fysisk eller psykisk tilstand som forårsaker energetisk uballanse og blokkeringer i energisystemet. Det type problem eller lidelse som berører personen vil ofte avgjøre hvilke chakra som er i uballanse og som skal behandles.

Innen alternativ behanding praktiseres Chakra Terapi de syv chakraer som fungerer som virvler av energi ( energisenter ), som påvirker ulike fysiologiske og psykologiske sider ved det energetiske laget ved menneskekroppen. De syv chakraene er Rot chakra, ved bunnen av ryggraden, rød av farge; Harachakra, under navlen, oransje av farge , Solar plexus chakra, like over navlen, gul av farge, Hjerte chakra, på brystet, grønn av farge, Hals chakra, i midten av halsen; turkis av farge, Tredje øye chakra, på en persons panne; blå av farge, og Krone chakra, på toppen av hodet, lilla av farge.

Chakra Terapi bruker fargene knyttet til de ulike chakraene for å hjelpe en person holde chakraene i balanse. Denne typer alternativ behandling refereres ofte til som chakra balansering eller rensing, og har vært praktisert i hundrevis av år.

Hvert chakra fra topp til bunn tilsvarer en farge i lysspekteret: rød, oransje, gul, grønn, blå, indigo og fiolett. Ved å bruke lys og disse dedikerte fargene med krystaller rettet mot hvert enkelt Charkra, renses og balanserer blokkeringer som forårsaker en person ubehag eller smerte.

 

Krystallhealing og fargenes betydning

Hva betyr fargene for krystallene egenskaper ? 

Hvite, Lilla og Blå Stener

* Hvite stener er det rene lyset med hele spektrumet av farger

* Lilla steiner er beroligende for sjelen, gir visjoner, drømmer og inspirasjon.

* Blå stener brukes for åndelig innsikt, forståelse hengivenhet og rettferdighet.

Turkise, Grønne og Rosa Stener

* Turkise stener er for kommunikasjon, utrykke følelser og søke sannheter.

* Grønne stener gir balanse og harmoni, er beroligende og healende.

* Rosa steiner er for kjærlighet og beskyttelse, medfølelse og god for hjertesorg.

Gule, Oransje og Røde Stener

* Gule steiner står for optimisme/spontanitet. Gir energi og er fin for fordøyelsen.

* Orange stener brukes for glede og nytelse. De stimulerer og gir energi /trygghet.

* Røde stener gir energi og styrke. De er aktiverende, skaper livskraft og mot.

Brune og Sorte Stener

* Brune og grå stener er jordende og jordnære.

* Svarte stener er jordende. Gir jordenergi og beskyttelse.

 

Bruk av stener Chakra-sett i Krystallhealing

Metode for bruk på kroppen fysisk...

For å styrke energien i et hvert energisenter og for å bedre strømmen mellom energisentrene, kan man bruke en krystallutlegging som forklares nedenfor. I begynnelsen kan man bruke bare en stein av hver art, men etter som steinsamlingen vår blir større, kan vi bruke flere steiner ved hvert energisenter. Du kan lese mere om hvilke stener som passer til de enkelte energicentra og chakra under egen temaknapp. Her viser jeg et forslag av edelstener som er mye brukt i krystallutlegging og healing.

Jeg har satt sammen noen forskjellige Hjerte Chakra-krystallsett som du ser noen eksempler på her;

Steinene og krystallene som nevnes her skal betraktes som forslag.Se på listen som forteller hvilke steiner som forbindes med de enkelte energisentre og se om du har andre steiner som kan brukes, hvis du ikke har de nevnte steinene. Ta kontakt meg meg hvis du ønsker å sette sammen ditt Chakra-sett eller lage din personlige steinsamling til krystallhealing. Jeg har mange varianter og velge mellom og det er flate minihjerter (fra små ca. 25x25 til større 30x30mm) som ligger godt på kroppen

 

Metode for Krystallutlegging på kroppen

Steinene og krystallene som nevnes her skal betraktes som forslag.

Velg en av hver av de følgende:

Obsidian for det første energisenter (jord),

Karneol for det 2. energisenter (Hara),

Tigerøye for det 3. energisenter (Solar plexus) ,

Rosenkvarts for det 4. energisenter (Hjerte) ,

Turkis for det 5. energisenter (Hals) ,

Lapis lazuli for det 6. energisenter (3dje øye) og

Ametyst for det 7. energisenter (krone) .

1. Steinene bør være renset og ladet. 

2. Legg steinene på sine respektive energisentre.

Det beste er å legge dem rett på huden, men de kan også legges på klærne hvis vedkommende har på seg klær av naturlige stoffer. Da strømmer energien uten hindringer gjennom klærne.

3. Legg små bergkrystaller, helst uslipte mellom energisentrene.

De virker som ledere fra det ene energisentret til det andre, og øker forbindelsen mellom dem.

4. Det er godt å ligge med steinene på seg i 15-20 minutter, opp til en halv time hvis omstendighetene tillater det.

Når man arbeider med å heale andre så gir det dem styrke hvis man sitter hos dem mens de har steinene på seg.

Enten kan vi legge hendene på deres tinninger og på den måten sende dem energi eller legge dem på fotsålene og sende energi gjennom dem.

Rolig musikk eller en ledet meditasjon sammen med krystallutleggingen bedrer resultatet.

 

EDELSTENSTERAPI

 

Edelstensterapi innebærer at edelstener i ulike farger benyttes i forebyggende og behandlende øyemed ved fysiske og psykiske problemer.

Anvendelse av edelstener som alternativ terapi har en lang historie med ukjent opprinnelse, men har blitt praktisert i India i tusenvis av år. Bakgrunnen er edelstenenes sammenheng med farge og lys.

Les mere fra denne artikkelen under helseverden.n

Hva er lys og fargeterapi ?

Lys- og fargeterapi spenner over et spektrum av forskjellige metoder med grunnlag i tradisjonelle teorier, nyere hjerneforskning og utviklingen i biofysisk forskning. Lys og forskjellige farger av lys er blitt brukt i medisinsk behandling langt tilbake i historien. Både i det gamle Egypt, Babylon og Kina brukte man for eksempel rødt lys i behandlingen av kopper.

Les mere i denne artikkelen fra Helseverden.no ;

Hva er Krystall- og steinterapi?

Steiner og krystaller i den hensikt å løse blokkeringer og harmonisere bioenergetiske systemer. Dette foregår vanligvis ved at man plasserer steinene på kroppen eller ved at man bærer dem på seg over tid.

Les mere i denne artikkelen fra Helseverden.no:

KRYSTALLBUTIKKEN

 Nettbutikk, Krystallhealing, Spirituelle Krystaller og Steiner

bottom of page